Bedre karakterer som privatist

Som privatist kan du ta opp fag og forbedre karakterene dine fra videregående skole. 

De fleste privatister som tar fag hos Sonans har et mål om høyere utdanning - og 9 av 10 lykkes. Av de som søkte høyere utdanning, har hele 9 av 10 fått tilbud om studieplass høsten 2013. Det viser en undersøkelse blant elever som gikk ut fra Sonans våren 2012.

Som privatist hos Sonans får du effektiv og eksamensrettet undervisning, enten du ønsker å forbedre en karakter fra videregående, mangler generell studiekompetanse, eller trenger fag for spesiell studiekompetanse. Legger du inn en innsats, hjelper våre dyktige lærere deg frem mot privatisteksamen. Vårt mål er at du skal oppnå karakterer som er gode nok til å komme inn på høyere utdanning. 

Du finner oss i åtte av Norges største byer:  BergenDrammenKristiansandOslo  , PorsgrunnStavangerTromsøTrondheim . Vi tilbyr også Nettstudier .  

Fleksibilitet: Du bestemmer
Hverdagen er ikke lik for noen. Kanskje har du jobb eller andre aktiviteter som tar mye av tiden din. Derfor har Sonans lagt opp undervisningen slik at den skal passe deg. Du kan velge mellom:

 • Korte intensivkurs eller lengre kurs. Mange av våre kurs har en varighet på 12 uker.
 • Dag- eller kveldsundervisning
 • Klasseromundervisning eller nettstudier
 • Ta flere fag samtidig, eller ett av gangen

Her kan du lese mer om våre fag og priser .

Ta fag på nett
Som privatist ved Sonans kan du også benytte deg av våre nettstudier , som gir stor fleksibilitet på travle dager. Nettstudiene gir deg tilgang til nettlærer, pensum, eksamensrettede prøver og fagforum – når og hvor det måtte passe deg.

Lær deg eksamensmestring
Som privatist ved Sonans lærer du hvordan du mestrer eksamen best mulig. Vi hjelper deg med:

 • Hvordan besvare eksamensoppgaver
 • Muntlig prøveeksamen
 • Håndtering av eksamensangst
 • Laboratorieøvelser 
 • Studieteknikk

Sammenlagt gir dette deg trygghet og et godt utgangspunkt til eksamen. Når du føler deg forberedt er det lettere å prestere og vise hva du kan i eksamenssituasjonen. Det gjør deg også til en bedre student ved høyere utdanning når den tid kommer.

Våre lærere
Gode og engasjerte lærere er svært viktig for at du skal lykkes på eksamen. Derfor blir alle lærere evaluert av elevene gjennom spørreundersøkelser to ganger i året. Resultatene er oppløftende: 92 % er meget fornøyd med læreren sin, mens seks av ti gir læreren toppkarakter (Sentio Research, feb. 2013).

Kontakt oss
Har du spørsmål om priser, fag og timeplaner? Eller kanskje du trenger hjelp til å sette sammen et skreddersydd studieopplegg? Ta kontakt så hjelper vi deg – gratis og uforpliktende


 • Etter mange år borte fra skolebenken, grudde jeg veldig til å starte opp. Spesielt for matematikken! Nå innser jeg at dette var bortkastet energi, det var ingen vits i å grue seg. I ettertid har jeg fått et nytt forhold til faget, og heldigvis ble jeg kjempefornøyd med eksamensresultatet! I dag studerer jeg historie - et fag som alltid har interessert meg. I løpet av tiden hos Sonans innså jeg at det var dette jeg ville satse på!

 • For første gang synes jeg det er gøy å gå på skole! Jeg føler at jeg blir sett og at min læring blir tatt på alvor. På Sonans kan til og med rektor navnet mitt. Tidligere har jeg opplevd at mine egne lærere knapt viste hva jeg het. Her får jeg ting forklart på en bedre måte. Det gjør meg mer motivert til skolearbeidet enn det jeg har vært før.

 • Jeg er svært motivert. Her på Sonans er det topp at lærerne er lett tilgjengelige. Jeg har erfart at prøvemuntlig er veien til toppkarakteren. Anbefaler alle å benytte seg av dette kjempetilbudet!

 • Etter at jeg begynte på Sonans har jeg fått et nytt syn på gruppearbeid! Jeg har aldri jobbet i grupper slik jeg gjør nå. Etter et år på Sonans har jeg innsett at dette er virkelig min måte å lære på. Jeg er veldig glad for at jeg har blitt pushet i den retningen – det er en lærdom jeg kommer til å ta med meg videre!

 • Året på Sonans har gitt meg gode studievaner og -venner. Studieteknikkene jeg har lært tror jeg kommer til stor nytte når jeg begynner å studere. I tillegg til at jeg har fått de karakterene jeg trenger, har skoleåret gitt meg flotte opplevelser og gode erfaringer.

 • Jeg digger det sosiale miljøet hos Sonans! Det er gøy å komme på skolen hver dag. Dette virker så klart positivt inn på skolearbeidet. Mer tid på skolen – bedre resultater!

 • På Sonans fikk jeg troen på at jeg kan komme inn på drømmestudiet, og ikke minst får jeg hjelpen jeg trenger til å nå målet.

 • Jeg har hatt et fantastisk år hos Sonans! Jeg har alltid likt skolearbeid, men skole har aldri vært så gøy som nå.